Ondernemings
​​​​​​​recht

van bestuurders-aansprakelijkheid tot​ ​​algemene voorwaarden

REGELS OVER ONDERNEMINGEN

Niet alleen particulieren komen in aanraking met het recht, ook ondernemers hebben op allerlei manieren te maken met het recht. We spreken dan in het algemeen over het ondernemingsrecht. Dit is een heel breed gebied. Het ondernemingsrecht vormt een onderdeel van privaatrecht.


Rechtspersonen- en vennootschapsrecht
​​​


Vaak wordt het ondernemingsrecht ook nog onderverdeeld in rechtspersonenrecht en vennootschapsrecht. Het rechtspersonenrecht is erg uitgebreid omdat het over alle rechtspersonen gaat, terwijl het vennootschapsrecht alleen over de besloten vennootschap en naamloze vennootschap gaat. De meest ideale structuur voor je onderneming is vooral afhankelijk van het soort onderneming dat je hebt. Het is belangrijk om hier veel onderzoek naar te doen en om hier veel informatie voor te winnen omdat elke rechtsvorm weer hele andere juridische en economische gevolgen heeft.

​​​​​​​

advies en ondersteuning
Bij het ondernemen komt veel kijken. Het gaat om veel meer dan producten of diensten aan te bieden en te proberen een goed resultaat neer te zetten. Vaak heeft een ondernemer wat minder oog voor de juridische aspecten bij het ondernemen. Als ondernemer heb je echter dagelijks met ondernemingsrecht te maken. De inrichting van de onderneming brengt met zich mee dat je gebonden bent aan daarvan afhankelijke van elkaar verschillende regels. Verder gelden er allerlei regels bij overeenkomsten die worden aangegaan, bijvoorbeeld in het kader van een samenwerking, verkooptransactie, financiering of herstructurering. Het is belangrijk om aan die wettelijke regels te kunnen voldoen.


Een advocaat kan de ondernemer bij voornoemde vraagstukken ondersteunen. Het gaat hierbij dus lang niet altijd om het voeren van procedures, maar ook om een stuk advisering. Als een ondernemer tijdig advies inwint van een advocaat kan dat juist (kostbare) procedures voorkomen.


Kok Advocatuur kan u hierbij helpen. Ons kantoor stelt regelmatig algemene voorwaarden en contracten op voor ondernemers, maar voert ook regelmatig procedures namens de ondernemers.Vragen over
ondernemings
​​​​​​​recht?

Kok Advocatuur staat u graag terzijde.